Нова доза порои застрашава страната: Има условия за големи извалявания на

...
Нова доза порои застрашава страната: Има условия за големи извалявания на
Коментари Харесай

Климатолог Симеон Матев: Има условия за големи порои

Нова доза порои заплашва страната: 

Има условия за огромни извалявания на дъжд. Оттук нататък дали ще имаме по-голяма или по-малка успеваемост при подготовката на прогнози, е въпрос и на късмет. Като страна би трябвало авансово да сме подготвени за извалявания на големи количества дъжд. По места да са подготвени със тактики за бързо реагиране при такава обстановка. Това съобщи климатологът Симеон Матев в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него ще има разстройване в атмосферата, което минава над Североизточна България – от Велико Търново на изток небето е облачно, тук-там превалява. На първия образователен ден по Северното Черноморие може да има леки превалявания. На учениците и на учителите ще им върви по вода. В петък против събота превалявания и гръмотевици ще има над Северозападна България, сподели климатологът.

Той изясни, че ни чака късно лято с хладни утрини. Максимални температури от 28 до 30-32 градуса. Ще има малко повече облаци вторник-сряда. Тези превалявания ще са от временен вид, сподели Матев. По думите му идната седмица ще бъде подобаваща за плаж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР